Welkom op mijn website

Welkom op mijn website yntzehoekstra.nl waar je meer leest over mij leven en werk. Sinds augustus 2021 ben ik gepensioneerd notaris. Maar het ondernemen zit in mijn bloed, dus ik blijf actief. Als rondreizend pensionado en binnen een paar bedrijven in transport en agro. 

De Sprinkhaan-Notaris

Het boek ‘De Sprinkhaan-Notaris’ over mijn leven en werk is net voor Pinksteren 2022 verschenen en geschreven door journalist Niek Donker. Het beschrijft mijn achtergrond, de jaren als bestuurder van lokale Friese Rabobanken, als gemeenteraadslid in de Heerenveense politiek en daarna de stap naar het notariaat. Mijn ondernemingslust botste met de mores van het feodale notariaat in de jaren negentig. Voor mij stond en staat de klant centraal en nooit het systeem. Met de nieuwe Notariswet van Hans Wijers begint in 1999 mijn opmars door het land: van klein lokaal notariskantoor naar een landelijke, winstgevende top-tien maatschap. Dit boek biedt een uniek inkijkje in mijn filosofie en strategie als succesvol sprinkhaan-notaris.

Begin juli 2024 is de tweede, gewijzigde druk van het boek verschenen. Het is verkrijgbaar bij uitgeverij Wijdemeer (zie: https://www.wijdemeer.nl/product/niek-donker/) en via bol.com. Of je stuurt een mail naar info@yntzehoekstra.nl / irhoekstra@gmail.com

In het kort

Ik ben geboren op 24 augustus 1951 in Oudehorne. Met mijn vrouw Baukje Hooghiemstra heb ik jaren in Katlijk gewoond, nu kijken we uit over Heerenveen. Mijn ouders hadden een fourage- en transportbedrijf. Het draaide thuis om hard werken, eenvoud en geloof. Niet naar de kerk om gelovig te zijn, maar je juist te laten voeden en thuis te komen. Oordeel niet, wees barmhartig en nederig. Van m’n vader heb ik het ondernemen met de paplepel ingegoten gekregen.

Iemand uit ons dorp zei dat het notariaat iets voor mij was, de combinatie van openbaar ambtenaar en ondernemen. Na mijn studie aan Rijksuniversiteit Groningen ben ik begonnen in het theater van het leven, aan mijn maatschappelijke carriere en de ontdekking van de wonderlijke wereld van het notariaat. Het hele verhaal lees je in mijn boek De Sprinkhaan- Notaris.