Welkom op mijn website

Welkom op mijn website die je een idee geeft van mijn leven en werk. Sinds eind augustus 2021 ben ik gepensioneerd notaris. Maar het ondernemen zit in mijn bloed, dus ik blijf actief. Als rondreizend pensionado en binnen een paar bedrijven in transport en agro. En ik werk samen met journalist Niek Donker aan een boek over mijn leven. Het verschijnt net voor Pinksteren 2022!

Yntze Hoekstra

Ik ben geboren op 24 augustus 1951 in Oudehorne. Met mijn vrouw Baukje Hooghiemstra heb ik jaren in Katlijk gewoond, nu kijken we uit over Heerenveen. Mijn ouders hadden een fourage- en transportbedrijf. Het draaide thuis om hard werken, eenvoud en geloof. Niet naar de kerk om gelovig te zijn, maar je juist te laten voeden en thuis te komen. Oordeel niet, wees barmhartig en nederig. Van m’n vader heb ik het ondernemen met de paplepel ingegoten gekregen.

Iemand uit ons dorp zei dat het notariaat iets voor mij was, de combinatie van openbaar ambtenaar en ondernemen. Na mijn studie aan Rijksuniversiteit Groningen ben ik begonnen aan het theater van het leven, mijn maatschappelijke carriere en de ontdekking van de wonderlijke wereld van het notariaat.

Met 70 jaar (september 2021) stopte ik als notaris, dat is bij wet vastgelegd. Om iets na te laten over mijn leven heb ik een boek laten schrijven door Niek Donker. Het ligt nu in de winkel! Bestellen kan bij de boekhandel of via https://www.wijdemeer.nl/product/niek-donker/